Svindlere lancerer gratis 'kundesupport'-numre, der udgiver sig som Binance, Coinbase og andre - og stjæler kryptoen fra dem, der ringer...

Ingen kommentarer
Jeg har dækket en række forskellige svindelnumre i kryptovaluta-verdenen, mere end jeg ville ønske, jeg var nødt til, og en ting jeg bemærker er - de bliver bare dristigere.

Indtil nu har tingene savnet det "personlige præg" - for et stykke tid siden var den store travlhed, de havde gang i, bare at lave falske udvekslingssider, og når nogen indtastede deres login-oplysninger, ville det egentlig bare sende ofrenes brugernavn og adgangskode til svindlerne - bare de gamle phishing-tricks, der har eksisteret siden internettet.

Så gik de videre til at udgive sig for berømtheder Twitter, og køre falske "crypto giveaways" - men selvfølgelig for at modtage din gratis krypto, skulle du af en eller anden grund sende dem nogle først... Jeg ved stadig ikke, hvordan nogen falder for det.

Der er en række andre, for mange til at nævne her, men min pointe er, at de alle blev udført af en eller anden fyr, der gemte sig bag en computerskærm, som aldrig blev set eller hørt.

Men nu - de får deres ofre til faktisk at ringe til dem på telefonen!

Så her er, hvordan det fungerer – svindlerne har nu rigtige, gratis telefonnumre, og de poster dem overalt, hvor de kan.

Jeg har fundet disse tal op som kundesupportlinjer for en række velkendte kryptovalutaudvekslinger og blockchain-baserede produkter og tjenester - Binance, Coinbase, Ledger, Tezos, Bittrex, Kraken og andre.

For derefter at sikre, at de telefonnumre, der tilhører dem, dukker op, når nogen foretager en Google-søgning, har de oprettet sider på en række populære sociale netværkssider, bl.a. Facebook, LinkedIn, og GitHib - mange, der ser ud til at have været i drift i flere uger nu...

Fake CoinBase-understøttelse på LinkedIn.

Fake Binance-support på LinkedIn.

Fake Binance-support på Facebook.

Falsk Binance-understøttelse på GitHub.
Så for at finde ud af præcis, hvordan fidusen fungerer - måtte jeg selv ringe til dem.

Da jeg ringede til et eller andet automatiseret system, der blev taget op med det samme og stillede mig i venteposition, begyndte klassisk musik at spille - til deres ære føltes det virkelig som en typisk kundeserviceopkaldsoplevelse. Men efter at have siddet i venteposition i omkring 15 minutter, lagde jeg bare på.

Jeg regnede med, at jeg ville prøve igen næste dag... men til min overraskelse - de ringede til mig!

Det første opkald, jeg ringede til dem, var omkring kl. 1 om eftermiddagen her i San Francisco. Men det tilbagevendende opkald, jeg modtog, kom kl. 2 - et ret tydeligt tegn på, at de her fyr ikke er i USA.

Jeg svarede, og de informerede mig om, at de var med "blockchain-support" - hvilket giver mening, fordi de ikke kan sige, hvilken central de er fra, fordi de ikke ved, hvilken central jeg ringede til dem efter - de spammer den samme telefon ud. nummer for dem alle!

Jeg blev på linjen lige længe nok til at få en oversigt over, hvordan de klarer det - først skal du downloade TeamViewer, for dem, der ikke er bekendt med det, giver det to personer mulighed for at oprette forbindelse til hinanden og en til at kontrollere andre personers computer. Det er et program, der bruges af en række legitime årsager, men det er et farligt værktøj i de forkerte hænder.

Hvad de så gør, får nogen til at logge ind på deres konto, tage kontrol over computeren, og mens de er under svindlernes kontrol, vil de sende al din kryptovaluta til deres tegnebøger.

De mest populære tal forbundet med denne fidus, jeg opdagede, er:

888-884-0111
888-399-2543
800-631-6981

Jeg sætter dem kun i denne artikel af én grund - når nu nogen foretager en Google-søgning for at se, om telefonnumrene er legitime - finder de dette.

Vær forsigtig derude og husk - find aldrig kontaktoplysninger til en udveksling andre steder end deres officielle side.
-------
Forfatter: Ross Davis
E-mail: Ross@GlobalCryptoPress.com Twitter:@RossFM
San Francisco News Desk


Ingen kommentarer